Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Βόλος: εξαιρετικά πετυχημένο το 1ο μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ

 
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου το art against fascism, το 1ο μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας. Δεν ήταν μόνο η συμμετοχή των πολλών εκατοντάδων μαθητών, γονιών, καθηγητών και ανθρώπων κάθε ηλικίας που ξεπέρασε κάθε προσδοκία (υπολογίζεται ότι πέρασαν πάνω από 700 άτομα).
Το πιο ωραίο στοιχείο του φεστιβάλ ήταν το κλίμα, η χαρά και ο παλμός μιας πραγματικής γιορτής της τέχνης ενάντια στο φασισμό. Οι μαθητές έδειξαν ότι διαθέτουν ισχυρή αντιφασιστική συνείδηση και ταυτόχρονα φανέρωσαν πολύ κρυμμένη δημιουργικότητα, καλλιτεχνικά ταλέντα, ευαισθησία και έμπνευση!

Τα hip-hop και rap μαθητικά συγκροτήματα άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο τη συναυλία. Οι πολιτικοί στίχοι και η δύναμη των νέων καλλιτεχνών στη σκηνή ξεσήκωσε τον κόσμο και δεν άργησαν να ακουστούν τα πρώτα αντιφασιστικά συνθήματα. Τη σκυτάλη πήρανε τα rock συγκροτήματα, μαθητικά και μη, και όσο η ώρα περνούσε ο χώρος της Αρχιτεκτονικής γέμιζε διαρκώς με νέο κόσμο τόσο μέσα (όπου γίνονταν η συναυλία) όσο και έξω. Ιδιαίτερη και αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή μαθητών μέσω της ζωγραφικής, της φωτογραφίας και του graffiti.


Η πολύ μεγάλη συμμετοχή και η γενικότερη επιτυχία βοήθησαν και στα οικονομικά που αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλό σε τέτοιες περιπτώσεις... Όχι μόνο καλύφθηκαν όλα τα έξοδα της διοργάνωσης αλλά η ΑΚΜ κατάφερε να βγάλει και οικονομική ενίσχυση για τις επόμενες δράσεις της. Σε αυτό συνέβαλαν και τα μουσικά γκρουπ που πρόσφεραν από ένα cd τους για να μπει σε κλήρωση, μέσω της οποίας καλύφθηκε μεγάλο μέρος των εξόδων (τα υπόλοιπα βγήκαν από τις γνωστές μπύρες, σουβλάκια κλπ).

Για την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας η επιτυχία του φεστιβάλ ήταν η επιβράβευση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και μήνες με στόχο το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος μέσα στα σχολεία. Με ισχυρή την πεποίθηση ότι βάλαμε ένα λιθαράκι σε αυτό τον αγώνα συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία!